How tall are you? I think we discussed this yesterday.



Hade en mycket trevlig kväll igår på The Old Blue Last, Wavves spelade inte, men det gjorde PENS, ett snarlikt band av noisekaraktär, som förövrigt ska turnera med Wavves i Storbrittanien när de återkommer, från och med 22:a juni...

Idag var det mycket skabbigt. Jättevarmt och jag hade varket puder eller solglasögon för att dölja min skabbighet. Oj Oj Oj. Var på Portobello Market och köpte mig en billig måltid på två pund. Jag var mest i skuggan, så det var okej. Men när jag åkte tunnelbanan hem till Bow, då regnade det ryggsvett. Jag fick panik. Det var ingen rolig färd.

När jag väl framme sprang jag till parkens ljuva trädskugga, väntade på att vinden skulle blåsa mig torr och vräkte i mig jordgubbarna jag köpt på marknaden. Jag lyssnade på Too Young Too Love och insöp ordens sanning.

Jag har duschat bort all intorkad svett så nu känner jag mig fräsch igen.

Nu ska jag strax åka till Guilford, stanna där över helgen, sedan återvända. Hitta flera boendealternativ.
Couchsurfing, någon?


Hallelujah!


Mitt bankkort funkar igen. Nu slipper jag pinsamma frågor om pengalån, "du...Anna/Frida/Emilia.."
Jag mår bättre.

Jag är i vägen

Jag hatar att vara en snyltande börda. Men det är vad "min situation" har gjort mig till.

Igår fick jag inte så många komplimanger, jag känner mig inte snygg.
Varken på utsidan eller på insidan för tillfället. Jag är jobbig och jag avskyr det.
Det tär och tär på tygkassen. Snart går den sönder om jag inte byter till en annan.

No one is to blame but me...

Kan jag egentligen sura över att jag inte fick se Wavves igår? Nej. Jag skulle stuckit direkt från sta'n, men åkte hem i princip bara för att dricka öl. Hellre spiknykter på en konsert än ingen konsert alls.

Det blev allt senare och senare när jag väl var hemma, folk var för trötta, skulle kolla på fotboll och så vidare. Det blev väl för omtumlande att ingen pallade och att jag kanske skulle bli tvungen att se den själv. Jag halsade två öl och stack iväg i alla fall, "i med dig öl, jag behöver ett lyckorus, jag vill inte vara ensam."

Men jag har kollat upp Wavves kommande spelningar, och jag skall se dem live!
Alternativ A: jag hoppas att de (som Nine Inch Nails) uppträder efter att jag har volontärjobbat klart den dagen, den 3:e juli på Roskilde festivalen.

Alternativ B: Jag kan åka hem från London den 15:e juni då jag har en returbiljett, och se dem dagen därpå i Köpenhamn. But Lord knows I hate CPH. Fan, de spelar den 14:e. Men de spelar på Loppen för 100 danska vilket är okej, jag gillar Christiana.

Alternatic C: Åk till Paris den 3:e juni (på onsdag) då de har ett kanongig tillsammans med Lemonade. €130. Åk tillbaka till London nästa dag.


Alternativ D: Åk till Berlin den 16:e, då de spelar där. Berlin är billigt.

Alternativ E: ge upp.


Anna talar ut

"Är det Champions League final idag?"

Hahaha.
Vem kunde anat.

Nu ska vi till stan stan stan efter morgonens många missöden.
(Mitt bankkort är spärrat för att banken misstänker att någon har hackat sig in på det)

Ciao bello!

Och just det

Jag ska på Wavves konsert ikväll utifall att jag glömmer att nämna det. Jag har försökt se dem sedan New York, nu infrias min önskning, jag ska gå på deras (enda?) Londonspelning! Hoppas att det inte är olycksbådande, mitt prat om detta, jag måste ju se dem!

/tjohoo

Londondondon

Resan hit gick mycket bra. Det enda som jag själv kan förändra är min överdrivet goda tidsmässiga framförhållning. Ja, jag som alltid är sen, är väldigt noggrann med att inte missa flyg, det är ju inte att bara hoppa på nästa. Så kanske inte ska ändra på det. Det är bara lite tråkigt heltenkelt. Jag är en sann ekonom när jag reser, även fast min kropp inte riktigt är bekväm med det. När jag sliter med att få på mig jackan i den lilla klena flygstolen, eller när bussbältet ständigt stryper säger min hjärna: "håll käft, kropp!"

Jag är så flummig med bussar. Jag gillar inte att likadana bussar med samma nummer avgår från samma ställe fast än de går åt motsatta håll.

Jag kom iallafall dit jag skulle och såg fina saker på vägen... till Anna! Woho! Super.

Igårkväll var jag ute med Frida i SoHo, gick på gayklubb, den mittemot kön till Madame JoJo's, en "straightklubb" med indie electromusik. Väldigt bra! Mycket dans, Mycket Komplimanger. Uppvakting, drinkar och taxi hem. Bästa och roligaste kvällen jag haft på klubb! Och jag är jävligt svår att tillfredsställa.

Idag ska jag göra en massa praktiska krångel, NI-nummer, bankkonto, mobilkort och shopping! Jag ska titta på när andra gör det, inte deltaga i masskonsumption. Nu ska jag på Evidence of Identity möte!

/Isabella

Flyga bort härifrån

Nu åker jag strax till London. Är borta en månad. Känns lite konstigt att jag bara har tänkt spendera en vecka hemma på hela sommaren, i princip hela året i och med skolan i höst. Men lite roligt. Wohoo!

/Isabella

Perfect




Eating pizza, drinking champagne and now I am to watch Harold and Kumar pt 2 with James. Ahh. It feels like world peace. James ditched Krav Maga for us. We were worth more.

Äntligen dricker jag Bollinger

Jag har snart haft denna flaska champagne i min ägo i ett år. Det blev dags att dricka den idag. Firar vänskap och kärlek med Michelle. Imorgon åker jag till London. Men vi har ju fortfarande idag.

Det är skönt med människor som man har historik med. Inte bara nu och idag.








Love in the city and sipping champagne on the sunny terrace.



Gamla kläder återuppstår?

Sitter vid datorn och dricker varmt te. Jag lyckas dricka det varmt, för en gångs skull. Igår när jag skulle hämta upp en resväska samt mina gamla kläder, påmindes jag om hur pappor oftast inte vill att man ska växa upp. Man ska vara den föreviga flickan. Mitt sortiment sommarkläder är minst sagt begränsat. Allt är vitt och flickigt. Min pappa uppmuntrade mig att ta med de ljusa nästan vita märkesklänningarna i barnstorlek som jag haft sedan jag var femton. De sjuka är att de passar fortfarande. Jag var en aning fetare då än vad jag är nu, vilket faller på plats med tanke på att jag var inne i en cheeseballs-period och vräkte i mig allt och alla. Jag kan ha samma kläder som jag hade då fast än jag är en helt annan människa idag (tackochlov). Men det ser ju inte ut som jag har förändrats.

O' Brother

Min bror har tofsar i håret när afrot börjar klia. Jag fångade den sköna uppsättning på bild, men detta uppskattades inte. Han skjöt på mig med gummiband.





I Skype-ande tillstånd, han skyler sig, drar ut tofsarna och går till motattack.

Havsbad och sunt leverne

Har precis gjort någon sorts situpsövning till Mims' "This Why I'm Hot." Jag blir tvungen att 'motionera' inomhus då jag inte klarar av att höra mitt eget flåsande, det måste överröstas av musik. Jag tvingas växa upp lite utan min iPod - nu måste man möta omvärlden, man kan inte ignorera den.

/Nu ska jag gå ner och bada i havet med fågelkvitter och vinden som ljuder i öronen.

Ensam hemma

Jag är fortfarande ganska clueless när det kommer till "skatberegning." Jag tror inte att jag skulle klara det så bra i Danmark. Jag förstår inte vad de flesta säger, inte när de väl pratar på, jag blir frustrerad, irriterad och ilsken som en stucken Ferdinand (som annars är jobbigt apatisk).

Jag tänkte hoppla ner till stan och köpa lite svenska presenter till mina Londonmammor. De kommer att älska dem. Det känns som det är dags att locka hit lite folk, då ingen annan än jag själv är hemma. Vi får se. Jag tänker hursomhelst inte röra mig ur fläcken, de får komma hit. Nu ska jag pimpla vin i soliga solsken. tjadåhej


Kurt Cobain kikar fram




I was born to be a business woman

Jag gillar att lura stora kedjor på pengar och ägodelar.
Idag lämnade jag tillbaka ett par stövlar som jag köpt på Scorett i vintras, originalpris 1699 kr men det var 30 % rabatt alltså skulle jag betala 1190 kr. Men kvinnan i kassan klantade till det och drog originalpriset på kortet, då skrek jag till och fick mellanskillnaden i kontant.
Thank you for your fuck up!
Idag när jag lämnade tillbaka skorna visade jag upp historik i kontoutdrag från detta kortet, alltså "Scorett 1699 kr", jag fick avdrag på 20 % i slitage (5% per månad). Jag fick därmed 1359 kr insatt på mitt kort. Jag tjänade 169 kr på att använda ett par stövlar i fyra månader.

Jag fick tillbaka mer pengar än vad jag betalat från början. Ka-ching


Spread my wings and fly

"If you love me turn around and come
do you really want to hurt my feelings
I feel sadder than a beggar
...spread out my wings and fly.."


Det var upptagetmelodin som spelades i telefonkön till Cimber Sterling airlines (uttalas "Kimber" Sterling på danska). En man sjöng den på dansk-engelska. Jag ska åka till London på tisdag och vill boka om min returbiljett. Det gick tydligen inte, det kan man inte göra genom flygbolaget. Då ska man ringa en "bookingagent," men min "bookingagent" verkar ha tagit sig en semester då han inte svarar i telefon. Jag får väl köpa en ny biljett, enkel hemresa. På så sätt kanske jag slipper Gatwick på hemvägen, Lord knows I hate Gatwick.

Det var soligt för fem minuter sedan, nu pryds himlen av mörka moln. Jag vill ha solsken nu!
Min iPod hade hjälpt mig förtränga den där konstiga låten.


| cranky little crippled child, no legs, no music |

Jag gör en god gärning och vad händer?

Jo, min iPod bli stulen.

Det äckligaste jag varit med om

I eftermiddags fick jag en knäpp idé, jag fick för mig att leta pantburkar. Så det är precis vad jag har gjort ikväll. Jo, jag behöver pengar så pass. Det var den mest ohygieniska halvtimmen av mitt liv. Jag fick något vitt på fingret när jag grävde i soptunnan. Jag hoppas att det var yogurt eller vitlökssås, men jag vet inte säkert.
Och sju kronor har jag samlat ihop.

"Men du har gjort en miljöinsats," säger Bengt.
Jo tack, jag gör vad jag kan.



Insidan av en Nettopåse efter 12 främliga pantburkar och en flaska.

Be Kind, Repeat and Rewind

Nu har jag bara ett prov kvar (imorgon), det här första gick hursomhelst galant. Jag känner bara för att tala om hur hon som bokade mitt "Evidence of Identity" möte igår verkligen betonade hur perfekt min engelska var (your English is puuhfect). Min hälsena pulserar och värker, jag behövde en komplimang, så jag tänkte på denna. Jag har en sådan dag då människor verkligen måste vara snälla mot mig, idag är jag handikappad och okaxig.
Än så länge har alla varit jättetrevliga.

Barfota

Jag önskar att jag skulle kunna gå barfota nu. Inte för att det är en sommrig sak att göra eller så, jag gillar inte känslan av att greppa gräset mellan tårna. Men min högra hälsena fäktas med mig. Det gör ont och har inte blivit bättre. Dagens promenad lär bli den sista på ett par dagar i alla fall. Efter promenaden mötte jag upp mamma på Barfota och åt en dressingdränkt cesarsallad. Jag har bokat ett "Evidence of Identity" möte dagen efter att jag landar i London, perfekt. Imorgon ska jag försöka boka om min biljett hem ifrån London, så att jag kan stanna där ett antal dagar längre för att kunna jobba lite mer. Jag har varit duktig. Har även networkat, nu har jag några jag kan kontakta i Norge, om jag pallrar mig dit och jobbar i sommar. Jag känner mig flitig. Nu ska jag bevara denna duktighetsanda och sätta mig och plugga, jag har prov imorgon kl 1230.
/Isabella ella ella ey (sjung till Rihannas "Umbrella" melodi)








V26

Jo, jag ska ju ha besök efter midsommar, två festglada australiensiska killar in their prime ska komma och hälsa på i lilla Helsingborg, efter ha rest runt till spännande ställen som New York, Paris och Portugal. Då kanske det inte är konstigt att min prestationsångest är enorm inför detta. Jag vill ju vara "entertainer" och inte uttråkerska. Så nu har jag kollat upp lite skoj man kan göra i Helsingborg vecka 26.

måndag den 22:a juni fyller min mamma år - det ska vi fira! (SWEA gäller för de som är över 20).
tisdag är det fotbollsmatch, U-21 EM Vitryssland-Italien på Olympia, vad nu det ska innebära. Alla killar gillar sport.
onsdag har Cantina "Endless Summer," det står att de ska ha mer klubbmusik i sommar. Jaha, vad roligt.
torsdag har SWEA "Club Thursday," annars är det en konsert på Tivoli, Fredrika Stahl ska uppträda, men hon låter tråkig.
fredag gästas Tempel av SUPER DJs (ja, det skrevs så, med stora bokstäver), något event med massa kända DJs tydligen, där lär det vara festligt i alla fall. Om man vill så kan man gå på U-21 EM semifinal på Olympia istället för att förfesta.

Tänk så skyller de på mig, att de har haft tråkigt. Jag kan inte hjälpa att Helsingborg är tråkigt!
Nu ska jag fika på sta'n, gör jag något annat? Hoppas Stella har några tips.

Man ska inte "prova sig fram"

Jag har aldrig behövt skrubba mina händer med en skurborste, idag fick jag uppleva det. Jag provade att mixtra med ett nytt recept, jag vill skapa den perfekta chokladbollen innan jag flyttar hemifrån. Hemma har jag obegränsade bakningsresurser, så det är bara att prova på.

Vi hade vanliga havregryn, men jag ville få fram mindre, finare gryn. Så jag hällde havregrynen i mixern. Det funkade ju inte. Jag hällde på vatten. Då började det hända grejer. Det blev en väldigt klistrig gröt, jättemycket klistrigare än klister. Jag hällde i det med allt det andra och kom på att det påminner mer om gyttja i konsistensen, klistergyttja. Men det smakade gott.

 

En lyster som endast gyttjigt tapetsklister kan avge.

Morgonstund är guld i mun.

Jag har aldrig riktigt förstått det uttrycket, pratar de om frukost?
När jag vaknade i min säng och tittade ut mot solen som kom in genom balkongdörren
skrek jag "fyfan vad vackert!"
Sen när jag väl klev upp och gick ut på balkongen var det inte så. Det såg ut som en ful liten förort. Jag längtar till London.
Här sitter jag i morgonstund och skriver över goda recept till min lilla anteckningsbok. Jag vill ha med mig allt det goda in i fas 2 i livet, Skottland i höst. Jag tror jag har hittat ett banakaksrecept som kommer att smaka som den guldklimpen jag betalade tre pund för på Sunday Up Market/ Brick Lane i London. "Banankaka med mandelmassa."





Ost

Jag åt en stor ostbricka, jag mår illa, jag går på promenad.
/Isabella

Min bror är duktig

De vann inte, men Dfuser hamnade topp 4 av 5600 UF företag. Bra gjort, brorsan!

Är Helsingborg så tråkigt?

Ja, varför måste det vara så. Känner prestationsångest, det måste kunna vara roligt i Helsingborg!
Har fikat på sta'n med Elinor. Vi tvingade Linnea att paparazzifotografera James som numera jobbar som värvare, i detta fall åt Röda Korset. Jag har gått runt och haltat, sexigt värre, på grund av min knasiga hälsena som sväller upp, pulserar och ilar. För mycket lutning i uppförsbacke. När jag gick ut med hunden tvingades jag ta på mig joggingskor.
Nu ska jag till Stella och agera gossip girl.





Löpsedel Helsingborg: oöppnad Vickstablett, Stadsparken, espionage och fötter.

Konsten att vara duktig

Varför säger folk att man är duktig när man har varit ute och joggat, eller ännu knasigare, promenerat? Man blir inte ens svettig då. Det är inte ansträngade, bara att göra det, allokera utrymme i sin vardag. Man är duktig när man gör sin läxa, stannar hemma, hoppar över festen och pluggar till ett prov man har på måndag. Man är inte duktig när man joggar, det är bara kroppsligt. Disciplin, det man tvingar hjärnan till, det som går emot vad man egentligen har lust att göra, det är duktigt.
Nu ska jag vara anti-duktig och gå på stan och fika.

Mörkerrädsla

Fy HJS vad läskigt det var att promenera sista biten, när mörkret faller så snabbt. Var ute och promenerade en runda, längs stranden, mest i skogen. Det var fint efter en kinamatsmiddag (äntligen åt jag jornötssås, mmm). Nu ska jag översätta en text och fundera ut andra sätt att snabbt tjäna pengar, tror jag blir tvungen att lägga ut kläder på Tradera, hjälp vad jag behöver snabba cash. Jag är pinsamt slösaktig. Imorgon ska jag träffa Elinor och klämma ur henne fler tips om hur jag kan ekonomisera.







Vem heter "Tage" nuförtiden?

Phew.

Nu har jag allt jag behöver och lite till. Man får fixa saker själv när andra inte kan.. International School of Helsingborg, jag gillar dig inte. Nu ska jag ut och promenera, får ser om det känns lika roligt i Helsingborg efter vandringen i Båstad. Det känns lite töntigt, men jag vill inte sitta still hela dagen, visst kan man, men det är inte att föredra. Ikväll vill jag ha vin och öl.

/I go by the name of Isabella

Tredje gången gillt?


Jag ligger och solar med morgonrocken på, tar en paus från pluggandet.
Jag gillar känslan men inte färgen, därmed morgonrocken som skyddande hölje.
Huvudet ner mot marken, det är jobbigt med sol i ögonen. Känner mig lite sönderslagen och yr, brukar bli så, jag är ju vampyr.
Nu ska jag för tredje gången försöka hämta upp diverse papper från skolan. Jag hoppas att jag får napp, annars blir jag sur.

/Solfebrig

Yes.

Vilken härlig dag, inget oväsen ifrån min brors UF "Dfuser."
De är uppe i Stockholm på SM i Ung Företagsamhet.
Heja Dfuser!


Absence makes the heart grow fonder.

Jag är tillbaka i Helsingborg, hemma, efter en underbar helg i Båstad, tack Michelle! Den var så ljuvlig.
När jag kommer hem är mamma uppe, lite orolig för att jag glömt mobilen denna helg och inte riktigt signalerat vart jag skulle, hur länge jag skulle vara där. Ja, i alla fall så går jag upp, in på rummet, och voilà, mamma har köpt mig en vidunderbar garderob! Tack tack tack, du underbara. Det var en fin "welcome home"-present.

Clichéer. Dessa är jag emot. Hursomhelst är jag pinsam av naturen och gillar pinsamma saker, som att göra piruetter när jag joggar och att följa "the City." I sista avsnittet får man smaka på lite visdom från ingen mindre än Diane von Furstenburg.

"Absence is to love what the wind is to fire. If it's a small fire, the wind kills it. If it's a real fire, it intensifies it. Absence should do just that." Jag kände bara för att avsluta där.



Den nya garderoben samt min pimp-hörna.

Trollskog

Efter en stadig frukost, powerwalkade jag och Michelle igenom Båstads sagolika skog. Massor med kullar, sanddynor och trädstammar senare var vi tillbaka på ruta ett efter en tretimmarspromenad. Lite vansinnigt att tiden går så fort när man är på upptäcksfärd som om man vore fem år utan ett endaste bekymmer i världen.

Clementinkrig




Healthy Living

Nu tror jag att Michelle steker lax/ lagar lax/ mikrar lax, eller vad man nu gör med den.
Som vanligt är jag mannen i förhållandet, som endast iblander lyser igenom med mina gastronomiska kunskaper. Vi ska äta sedan powerwalka.
Det här känns som en ordentlig söndag.

T&A

Godmorgon. Jag har precis väckt Michelle ur hennes istidssömn. Jag somnade självklart till Wall-E igår, jag är duktig på att somna till film. Hursomhelst hade vi en intressant diskussion igår om ett ämne som jag aldrig kan somna till, medias krav på kvinnor, speciellt i form av "förebilder" på vita duken. Jag har aldrig riktigt förstått mig på det där med förebilder, varför ser man upp till dem, ofta några som man inte känner, varför behöver man ens dem? Jag är av den åsikt att man som kvinna inte tvingas till att känna sig osäker i sin kropp bara för att man ser en massa saker omkring sig. Att det ska vara vanligt för kvinnor att ha haft ätstörningar. Det är bara knasigt att det finns så många som tar åt sig.
Tydligen är det bra att ha förebilder som Scarlett Johansson som är "kurvigare", men samtidigt kan man "förstå att [jag] vill vara smalare [än henne]." Jag ogillar förövrigt Scarlett Johansson, jag tycker att hon ser bra ut, som många andra kvinnor på denna jord, men jag ogillar att man ser henne med fuktade läppar och push up BH i varje scen hon är med i.
Varför behöver man någon att se upp till på det sättet när det tydligen bara triggar jämförelser och osäkerhet? Men samtidigt har jag förstått att vissa tjejer kanske inte är så smala men kanske vill bli lite slankare, och att en "normal kropp" kanske inte är en så smal kropp. Därmed kanske det skulle vara helt obefogat för mig att ha samma kroppsliga osäkerhet. Jag vet inte. Det känns så. Jag gillar fortfarande banankaka och peanutbutter & jelly bagels.

Michelle om Scarlett Johanssons bröst:
"vadå, ska man inte använda sina tillgångar?"

The Rain Can't Stop Us

Jag och Michelle har varit ute och vandrat i Båstad. Handlat massa grönsaker,godis och Ben & Jerry's. Det regnar, men jag har paraply. En promenad längs stranden behöll sin glans. Det är ganska folktomt i Båstad, väldigt annorlunda från sommartider. Tydligen lär det var drag på Loft ovanför Pepes med åldergräns 22, jag står inte på någon lista, men samtidigt är det "off season." Jag tror jag föredrar Wall-E som kvällens manliga sällskap (han är väl man?).








I Båstad


Sitter i köket hos Michelle, och internetcaféar, tre datorer på ett bord.
Jag känner mig väldigt befriad ifrån strypgreppet som heter "Dfuser."

Tre killar som bara umgås med varande för att hinna jobba klart.

Oskar: Min brorsa, lång och smal kille med ett afro, disträ, och så pass positiv att han visslar hela tiden. Han äter upp mina ananasskivor och dricker mitt kaffe. Jag kan låna hans snygga jeans, vi har samma storlek.

Johnny: The stylish Asian, började snyggröka den dag han fyllde arton, för några dagar sedan, klippte sig igår, det tog tre timmar. Trendfaktorn är hög. Han piskar min bror med mitt lackbälte. Det får han gärna fortsätta med.

Dennis: Ser ut som Oskar och låter exakt som Johnny (de har likadan röst och skånska), lysnnar på Rix FM och spelar på vår trumpet fast än han inte kan det. Dessutom raggar han på 94:or.

Gah!





Nu har jag verkligen tappat tålamodet. Det är ganska irriterande att vara hemma i huset när Oskars lilla företag "Dfuser" har tagit över. Igår lämnade han mig utelåst efter att jag promenerat med Frigg, vilket han för övrigt inte gjort en endaste gång sen God knows when. Sen äter han upp mina ananasskivor som jag läggt upp på bänkskivan i köket, 1 minut senare var de uppätna, han bara "va, det visste jag inte?" Ja, ja, visst eller hur. Så det kontrade jag med att äta ur hans godispåse.
De är så högljudda, de galer på skånska, de sprider sina papper över hela matsalsbordet, där jag satt och pluggade, de begraver mina böcker.
Jag suckar och pustar högt och drar ut mina böcker och äter kontinuerligt av den kakan jag bakade igår, i ren frustration, inte för att jag är sugen eller så. Jag vill bara ha endorfiner, lyckorus, och slippa detta PMS-humör som främjas av tre gapiga ProCivitas elever som håller på med sitt Ungdoms Företag.

Det ska bli SKÖNT att åka till Båstad idag.

Make Me a Lesbian

Jag gillar inte killar! Kan jag inte få gifta mig med en kvinna istället?

Antingen så sprider de sin säd via allt och alla eller så beter de sig som blodiglar.
Äckligt avtändande. Vad hände med "lagom," mittemellan, utan att det tvunget måste vara någon tråkig Svensson?

Det känns som jag genomgått en organtransplantion, att jag har fått ett hjärta som jag långsamt stöter bort.

Mardrömmar

I natt drömde jag att jag satt i soffan med min brorsa och barnen Jonsson. Vi började sjunga, alla lät bra förutom jag, som sjöng falskt och i otakt, och på grund av det hörde alla att jag sjöng så pass uselt. Men de blev inte shockade, det var som om det var väntat att jag skulle vara så pass mycket sämre än alla andra.

Underage Drinking

Det blev Haket istället, jag är mycket nöjd.
Förutom med två punkter: de bad mig visa legitimation. Ja, jag vet, jag är bara arton, men i alla fall, servitrisen skapade ett onödigt obekvämt moment då jag var tvungen att gräva upp mitt ID ur min väska som var två stolar ifrån mig. Bara för det så tvingade jag lillebrorsan att dricka ur vinglaset mitt framför näsan på henne, han är ju uppenbarligen under arton.
Mamma fick panik (hon spelade med): "nej, nej, Oskar vad gör du?!" Det var ganska roligt.
Sedan fanns det en servitör (den enda mannen på golvet) med backslick och ett vitt leende. Han hade en irriterande jargong, "ja visst, serru, det fixar jag!"
Vem som helst kan trycka på en knapp för att skriva ut ett kvitto, känn dig inte duktig.
Jag lovar att vi ses på tennisveckan i Båstad.

Jag måste bara säga att det är härligt med aktier. Köp aktier nu! Så trillar det in pengar på kontot när man minst anar det och behöver det som mest.




My Docs Saved the Day



Idag gick inget som planerat. Jag åkte till skolan, trots dåliga busstider och ösregn, men  när jag kom dit för att hämta upp diverse dokument var allt öde, dött och tomt. Alltså fick jag inget utav den färden. Sedan fikade jag inte med Christopher. Jag stötte på honom på sta'n, han skulle vidare och lura massa åttor att gå på ProCivitas. Så det var i och för sig bra, jag är pro hjärntvätt. Där vände det. Nu ska jag äta middag på Olssons Skafferi med mamma och bror. Tjadåhej.

P.S. Min bror hade precis ett samtal med en av hans "kollegor" Dennis som också ska propagera för ProCivitas i afton. "Hoppas fan inte du går ner och raggar nu, dom e 94or, Denkan!"

Nothing went my way, but all in all, my Docs saved the day.

The grass is green.



Ja, jag har det väldigt bekvämt. Jag har inga bekymmer som tynger mig ner, trots att jag borde ha det. För att uträtta saker och ting behöver jag något som drar mig med strypkoppel så att jag inte bara sitter där och latar mig. Jag gick ut med hunden idag, hon har strypkoppel och om man bara drar lite måste hon försätta gå.

Jag har prov om ca en vecka och jag måste tjäna in pengar innan jag åker till London om en och en halv vecka. Det hade nog sänkt de flesta skepp. Ändå svävar jag. Sedan får man handskas med män som klänger för mycket och för lite. Hur ska allt gå? Jag väntar med spänning på min egen dokusåpa, hur allt ska falla på plats eller isär.

Fattig student.

Jag håller på att söka stipendier et al. SAAS (Student Awards Agency for Scotland) vill att jag ska posta iväg dokument som visar "household income," alltså hur mycket mina föräldrar tjänar. Vad har det med saken att göra när jag för det första är 18, därmed myndig, och för det andra, inte kommer att få några pengar från dem? Det skulle vara skönt att få min tuition fee betald nu. Jag är trots allt EU-student, och Sverige ger mer pengar till EU än vad de får tillbaka, kan inte jag få lite tillbaka?

Melodifestivalen - taggtråd i örat

Hahaha. Jag sitter i soffan alldeles lat och trött (jag som egentligen brukar vara exceptionellt energisk vid den här tiden) och framför mig har jag en lysande, blixtrande teveskärm. Jag ser på Melodifestivalen, men lyssnar helst inte (har på mig mina hörlurar och lyssnar på egenvald musik).
Men det Bosniska bidraget är från en grupp som heter Regina! Jag lyssnade på den, och visst var det drag i dragspelet.


Prestationsångest.

Ja, det är väl den enda andledingen till att jag tar om dessa IB prov i Business & Management. Man kan alltid bli bättre. Det måste tyvärr vara mitt motto. Jag får dåligt samvete för att jag inte hoppade direkt från gymnasiet till universitet, jag mår lite dåligt inför att jag var tvungen att ta ett sabbatsår. Nu känns det ganska bra ändå. Men jag får massvis med bekräftelse genom mina prestationer. Det finns många som trycker ner en när man inte presterar,"jaha, och vad har du gjort idag då?" (i en bitchig ton). Inte konstigt att man får prestationsångest när man vuxit upp med sådana röster i bakhuvudet.
Jag lämnar aldrig mat på min tallrik. Tänk på alla barnen i Afrika.
Hur vet man när man har gjort sitt bästa?

Idag har jag pluggat hos Maja och ätit Burger King med manliga män för att bli en utav dem. Jag såg en gammal barndomsvän idag. Hon gick som en modell, som man går när man vet att man ser bra ut och vill att alla ska titta på en, sådär bestämt; den gångstilen. Jag kom ihåg att jag "dumpade" henne när hon börjat fixera sig vid matintag, att hon bara åt en liten skål flingor på en dag. Jag tyckte inte det var okej, det matvraket som jag är, och speciellt var då. Hon såg smal ut. Och jag har precis varit på Burger King.


Flirting with Regina

Igår träffade jag min underbara fru. Vi har inte setts på flera veckor. Underbart. Även i Helsingborg. Vi promenerade längs stranden och beundrade den vackra solnedgången, även om vi båda har sett vackrare. Man tar det man får.
Det är mycket som blomstar, men varför i hela friden har de trimmat alla träd i sta'n så att de blir fyrkantiga?
Vi gick till Mezo, där jag drack den äckligaste dubbel espresson jag någonsin druckit, men allt annat var mycket bra.
Här samtalades det, det gillar vi, sedan skildes vi åt på våra cyklar, på var sitt håll hem. Romantiskt.





Bowl of Oranges!

Det heter en löjligt irriterande Bright Eyes låt. Den är inte dålig eller så, det är bara att den brukar vara alldeles för glad och positiv i melodin för en cynisk människa som jag. Men inte idag! Jag är glad för att solen skiner och att det är roligt att plugga (båda töntiga anledningar, men vänta -) och att jag verkar ha fått jobb på ett eventföretag som serveringspersonal. Kommer förmodligen att jobba på Royal Ascott, detdär hästevenemanget, bland annat. Om det rullar på, får vi se hur det blir med min återvändo till Sverige (knock on wood). Men än så länge måste jag skaffa brittiskt personnummer (NI-number) och bankkonto...


Ice Cream Cones Can't Put Fat On My Bones

Fikade på Espresso House i Norra Hamnen, vart annars? Det är väldigt fint ute, känns knappt som Sverige.
Fika är det bästa forumet för samtal och glädjespridning, det är därför jag är så positiv trots att jag bokstavligen talat är lite ur balans. Det händer att det snurrar i min skalle. Nu ska jag flamsa vidare till Maja och därefter till Jonsons på söndagsmiddag, svennigt värre.



Musik vid Dunkers. Jag åt glass, men den hade några manshänder sönder.

Omdöme

Jag var lite pinsam igår. Kunde varit värre. Men det var inte särskilt bra heller. Vakna upp med skor på fötter, jacka runt kropp, strumpbyxor på benen. Jag blev väldigt dragen när vi skulle åka hem från kalaset. Stötte på födelsedagsbarnet. Inte vet jag varför. Jag har nog utvecklat någon form av fixering för de som fyller år...
När jag av erfarenhet tar lång tid på mig att påverkas bör jag faktiskt komma ihåg det.


Jag välte godisskålen

She's Still Alive!


Frigg
1996-10-28 -

Solar ute i trädgården och lyssnar på musik (School of Seven Bells, Crystal Stilts, Woods...) och läser Lord of the Flies.
Nu ska jag bada, ut och jogga innan alla från Springtimetävlingen trampar ner mig.

Boredom and make out sessions most likely leading to one night stands




I have reached a conclusion. Upon thorough examination I have realised that clubbing is not for me. I dislike clubbing in general. I hate clubbing in Helsingborg. The company was not to blame. Just don't like this scene. I will not do it again. I will savour this epiphany whilst eating pan pizza and watching Pineapple Express.

Clubbing(?)1100pm, I'd rather sip a beer

Nu skall jag gå ut. Vill hellre ha öl på GP just nu. Men jag ska försöka peppa upp mig med en massa rödvin som ska i på en kvart.
Ska vara ekonomisk ikväll. Endast inträde ska jag betala. Om jag måste får jag väl flörta mig fram till en drink. Men det livet är svårt här i Helsingborg. Här är väl för jämnställt.

Strawberries and Whipped Cream




Who needs Kitchen Aid when there's my brother?

A Day in the Life of a Helsingborger






Min skoklack har gått sönder efter att ha vandrat upp och ner för Helsingborgs alla kullar och hinder.

Fika med Elinor. Från Espresso House till Glassstället vid Dunkers Kulturhus. Vilka smakupplevelser.
Speciellt när jag lyckas snitta upp min läpp med plastsked. Blod och glass.

Sedan for jag till Väla med Maja. Tyvärr köpte jag något. Det känns inte så ekonomiskt.
Sedan fika jag igen. Men endast en kanelbulle, och fick den för bara 8 kr, hon i kassan var inte så bra på huvudräkning.

Tröstäter

När jag är hemma vräker jag i mig allt jag kommer i kontakt med. Det är gratis. Jag vill uppleva saker. Så då får det bli smakupplevelser.

Jag fikade med far på Espresso House i Norra Hamnen igår. Så nu har jag fått för mig att bara fika där. Har stämt träff där  imorgon och på söndag.

Imorgon 0830 sker mitt sista matteprov. Det ska jag fira med jordnötssås på ett Kinaställe.

Provsångest

Jag kanske har lite dåligt samvete. Att inte uttnyttja sin potential är inte något positivt. Nej, jag har inte pluggat mycket som jag borde ha gjort.  Men samtidigt spelar det ingen roll. Bara jag tar proven är jag nöjd. Det är i höst som saker och ting ska falla på plats. Nu har jag råd att vara kaosartat lat. Ska försöka plugga lite mer. Prov i Matte E klockan 1240 imorgon. Det kan gå hursomhelst.

Finanskris

Jag håller på att planera min ekonomi för det kommande läsåret. Jag vet inte om jag gillar det. Inte hittar jag någon information om hur betalningarna kommer att läggas upp. Om alla "fees" ska betalas samtidigt, då kommer jag att ha det roligt. Att spara ihop £6000 och sen bli av med allt på en och samma gång... Skottland var inte så gratis som det verkade.

Jag saknar Annas hem, där jag inte hade tillgång till min internetbank och inte visste hur mycket jag hade på kontot. Att vara fri från alla ekonomiska påminnelser, det är Paradis.

Bow Road, så som jag minns det bäst:



...

Jag har kollat upp det. Nine Inch Nails ska spela den 3:e juli på Roskilde festivalen. Otippat.

Festivalplanering

Har hittat rätt bland festivaler! Ska plocka upp pantburkar på Roskilde. Två utav tre arbetstillfällen är utanför festivalsdagarna. Den tredje är på fredag den 3:e. Bara Nine Inch Nails inte spelar då är jag nöjd. Har också anmält mig till Way Out West, och ska anmäla mig till Summer Sundae.
fa-an. Nu märker jag att de två sistnämda är under samma helg på helt skilda orter. Jaja. Får se om jag får svar på något av dem, sedan välja.

Helsingborgsmorgon

Okej. En "morgon" i Sverige. Kollar på Entourage och letar upp festivaler som jag kan jobba mig in på gratis. Om jag inte får min injektion av musik i sommar kommer jag att bli galen. Jag ska plugga International Business i höst. Men de har i och för sig bra musikscen i Skottland (Glasgow). Nu ska jag fortsätta plugga matte. Gjorde sudoku igår och kände mig väldigt skärpt. Det ska nog gå.

Swedes are slu ts, yes?




Nu är jag hemma igen. Lite skönt. Lite fint. Nu ska jag ut och promenera bort den första hemmalagade måltid på länge.
Till havet. Frisk luft. Nu lär jag vara fri från sotig nos i tre veckor i alla fall.

Hursomehelst, ska jag sammanfatta den underbara söndagen, den jag upplevde igår.
Underbart på marknaden, smakuppleveserna. Banankaka. Regnskogswrap. Inte illa. Men det var kläderna. Lika bra det.

Sedan mötte jag upp en vän på en pub, där en random man hoppa in i umgänget och tog över.
När han fick reda på att jag var svensk så pratade han på om hur sexuellt frigjorda svenskar är, att alla ligger med varandra. Jag sa inte emot, för visst finns den kulturen här.
"I bet they're all just chopping wood naked with their big knobs in the air!"
Det är roligt att samtala med knasiga fördomsfulla människor. Mycket blir roligt bara man har självdistans.

Promenad i park vid Earl's Court. Skratta åt PDA. Hundar har sandlådstoalett.

Såg på film. 28 Weeks Later. 28 Days Later är att föredra.

Saknar Anna, Emilia, Frida! Tack tack tack för denna underbara upplevelse!
Men om tre veckor är jag tillbaks. yes yes yes.

090503

Godmorgon. Idag är det väldigt fint igen. Men vafan, det blev ingen karoeke igår. Efter Spring Awakening, som var en ganska bra musikal förutom att man fick lite kväljningar när huvudkaraktärerna, paret, sjöng och agerade ihop. Båda hade tunna, Disneysläta stämmor och såg bra ut.

Sedan efteråt var det tänkt att vi alla skulle ut och fira med kareoke, men nehe, Anna behöll sitt sällskap för sig själv. De åkte iväg och sjöng kareoke, fyfan vad jag är avundsjuk! Men jag hade det bra ändå, ska inte klaga.

Idag!! Då ska det sjungas. Det har jeg håbning på. Men nu efter dusch bär det av till Brick Lane och Sunday Up Market. Idag är det Fridas tur att gå på date, därefter drar vi till Tate. Sen chinosmat. Det här ska präntas in i söndagen den 3:e maj. Och så vill jag ha blåbärsöl.

Red Velvet pt 2, London





Var på Portobello Market runtomkring Notting Hill idag. Det finns fikaställen med cupcakes här! Red Velvet och jag förenas åter igen. Föredrar Sunday Up Market, dit ska vi imorrn.

Nej, nu ska jag och Frida hoppla iväg till Covent Garden för att se Spring Awakening. Känns väldigt classy.
I kontrast till vad man känner sig när man springer omkring här i Bow med massa övertäckta muslimer.

Scenario: Man och helklädd fru.
Man stannar efter. Vi går förbi. Man tittar antagligen upp våra kjolar.

Dagens raggnings/kränkningsreplik: "You looked so good from the distance, but then you tripped and fell.."


På jakt efter billig mat


Idag blir det utflykt igen. Först till Portobello Market, köpa biljetter till Spring Awakening, äta någonting med jordnötsås på, dricka blåbärsöl, sjunga The Tide is High och förföra alla med denna. Och så ska Tate hinnas samt Covent Gardens trappor.

Sist jag var på kareoke var jag 12, hos en tjej som fyllde 13. Födelsedagsbarnet sa att jag hade bäst röst, men jag vann ändå inte eftersom det fanns en annan tjej som dansade samtidigt som hon sjöng (falskt). Det var tydligen att föredra.
Allt detta skedde i Landskrona, jag har inte varit där sen dess.


Tasting the Tanins

Älskar rödvin på rea.
Celebration times!

Idag kom jag ut ur hemmet, en mycket fin solig dag. Travade runt på Oxford Street. Köpte hörlurar åt Anna och Twilight dubbel DVD edition till Matilda. Bought a capo for self. Känner mig duktig. Jag gick upp för Covent Gardens trappor som de varnar för att man endast ska bruka i nödfall, "emergency exit only, warning there are 173 steps of stairs". Emilia beskrev det som "14 våningar." Det var inte så farligt, som ett femvåningshus, vardagsmat i Williamsburg.

Men sen åt jag glass för £8. Där sket sig budgeten. Två kulors B&J milkshake, och sen en kula B&J på belgisk våffla.

Väl hemma är det lite hektiskt. Anna stressar mellan räkningar och jobb. Sliter i sin mat, det blir sockerärtsfyrverkerier i köket.

Men nu ska vi fira. Visade sig att vattenräkningen många pund dyr var för ett år framåt, då de har räknat ut genomsnittlig förbrukning, och kör på det helt enkelt. Härligt, härligt. Imorrn blir det massa god öl och kareoke. En laddad utgång.

Men nu dags för sensuellt vinpimplande med Frida framför Citizen Kane.

Peace

fåfänga

Jag har blivit extremt fåfäng. Det hjälper inte att man blir bekräftad genom utseendet hela tiden det heller.

-Should we go somewhere that looks pretty?
-You're pretty.

-Most people that are that attractive don't find that they need to be interesting.


Igår när jag åkte hem på tunnelbanan spana jag in mig själv på andra sidans fönsterruta. I stort sett hela resan. Jag är sjuk i huvudet.

När jag åker hem till Sverige till alla vackra människor blir jag frisk.


SWINE FLU

Haft svårt att sova. Att tänka eller inte tänka. Det är frågan. Somna knappt, vakna kl 6, vakna kl 10.
Skulle gått på en ekonomi föreläsning idag, som är kl 11, på Kangs skola. (Kang går på EBSL och pluggar International Business, samma kurs som jag ska plugga). Men igårkväll fick jag ett facebook meddelande:
"tja! vill du komma på måndag istället? då har jag accounting lektion som e bra. ingen går på econ lectures o den e skit tråk....jag hade tänkt skolka den...på måndag får du en bättre bild av skolan...äre lugnt?"

Det känns bra att jag valde University of Dundee.


RSS 2.0